Kmínová polévka je osvědčený tip, když nemáte příliš času na přípravu. Ovšem i ta může být mnohem zajímavější a výraznější. Stačí jen přecedit vývar a přidat strouhankové kapání.
Ingredience (6 x porce)
Kapání
Postup přípravy
Asi 1 litr vody dáme vařit s drceným a celým kmínem. Na mírném stupni vaříme asi 10 minut a přecedíme.
Rozehřejeme olej, přidáme hladkou mouku, necháme zpěnit a zalejeme vývarem z kmínu. Přidáme bujón a očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Vaříme do změknutí mrkve a petržele.
Mezitím připravíme kapání. V misce smícháme rozšlehané vejce se strouhankou a solí. Necháme 5 min v pokojové teplotě. Směs musí mít konzistenci velmi husté kaše.
Vezmeme cedník s většími otvory a kapání vmícháme do polévky. Také můžete použít struhadlo (jednostranné). Kapání necháme chvíli povařit až vytvoří kuličky.
Nakonec vmícháme do polévky 2 rozšlehaná vejce.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 221.18 kcal |
Protein: 4.85 g |
Sacharidy: 8.96 g |
z toho cukr: 2.29 g |
Tuk: 18.29 g |
z toho nas. MK: 2.95 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2148-kminova-polevka-s-kapanim