Kmínová polévka s kapáním

Kmínová polévka je osvědčený tip, když nemáte příliš času na přípravu. Ovšem i ta může být mnohem zajímavější a výraznější. Stačí jen přecedit vývar a přidat strouhankové kapání.

Ingredience (6 x porce)

Kapání

Postup přípravy

  1. Asi 1 litr vody dáme vařit s drceným a celým kmínem. Na mírném stupni vaříme asi 10 minut a přecedíme.
  2. Rozehřejeme olej, přidáme hladkou mouku, necháme zpěnit a zalejeme vývarem z kmínu. Přidáme bujón a očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Vaříme do změknutí mrkve a petržele.
  3. Mezitím připravíme kapání. V misce smícháme rozšlehané vejce se strouhankou a solí. Necháme 5 min v pokojové teplotě. Směs musí mít konzistenci velmi husté kaše.
  4. Vezmeme cedník s většími otvory a kapání vmícháme do polévky. Také můžete použít struhadlo (jednostranné). Kapání necháme chvíli povařit až vytvoří kuličky.
  5. Nakonec vmícháme do polévky 2 rozšlehaná vejce.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 221.18 kcal | Protein: 4.85 g | Sacharidy: 8.96 g | z toho cukr: 2.29 g | Tuk: 18.29 g | z toho nas. MK: 2.95 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2148-kminova-polevka-s-kapanim