Kmínová polévka s bulgurem
Oblíbená kmínová polévka může být hezky hustá, a to díky pohankové mouce a bulguru. Vyzkoušejte ji.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Brambory a mrkev oškrábeme. Brambory nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka. Dáme vařit do vody s bujónem a kmínem. Vaříme asi 10 minut.
- Poté přecedíme a necháme si vývar stranou. Brambory a mrkev znovu zalijeme vodou a vytáhneme obracečkou. Tím se zbavíme kmínu.
- Připravíme si zásmažku ze sádla a pohankové mouky. Jakmile mouka zpění, zalijeme ji kmínovým vývarem. Přidáme bulgur a vaříme asi 10 minut.
- Nakonec vmícháme mrkev a brambory. Společně vaříme asi 5 minut. Můžeme dosolit. Vypneme a vmícháme rozšlehané vejce.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 380.22 kcal |
Protein: 11.45 g |
Sacharidy: 52.35 g |
z toho cukr: 4.36 g |
Tuk: 11.31 g |
z toho nas. MK: 3.95 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2325-kminova-polevka-s-bulgurem