Kuřecí polévka s celerem a bulgurem

Vydatná kuřecí polévka, která se u nás připravuje na rodinných oslavách. Drobně nastrouhaná zelenina a hojnost kuřecího masa osloví děti i dospělé.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kuřecí opláchneme a dáme do vody vařit s cibulemi (překrojíme na čtvrtiny) a kořením. Přidáme očištěnou mrkev, petržel a celer, celer překrájíme na větší kousky.
2.
Vaříme pod poklicí na mírném stupni asi 1,5 hodiny, může být i déle.
3.
Scedíme, necháme vychladnout. Pečlivě obereme kuřecí maso, překrájíme a vrátíme do vývaru. Zeleninu nastrouháme a necháme stranou.
4.
Přidáme bulgur a vaříme do změknutí. Nakonec vmícháme nastrouhanou zeleninu a petrželku. Dochutíme solí a pepřem.

Od: Ráďa 78, 22.10.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
2 hod vaření
2 hod 15 min celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka, česká, zelenina, drůbeží maso, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
177.55 kcal
Protein
11.40 g
Sacharidy
z toho cukr
17.47 g
3.01 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.90 g
1.51 g

Detailní rozpis podle ingrediencí