Vydatná kuřecí polévka, která se u nás připravuje na rodinných oslavách. Drobně nastrouhaná zelenina a hojnost kuřecího masa osloví děti i dospělé.
Ingredience (15 x porce)
Postup přípravy
Kuřecí opláchneme a dáme do vody vařit s cibulemi (překrojíme na čtvrtiny) a kořením. Přidáme očištěnou mrkev, petržel a celer, celer překrájíme na větší kousky.
Vaříme pod poklicí na mírném stupni asi 1,5 hodiny, může být i déle.
Scedíme, necháme vychladnout. Pečlivě obereme kuřecí maso, překrájíme a vrátíme do vývaru. Zeleninu nastrouháme a necháme stranou.
Přidáme bulgur a vaříme do změknutí. Nakonec vmícháme nastrouhanou zeleninu a petrželku. Dochutíme solí a pepřem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 177.55 kcal |
Protein: 11.40 g |
Sacharidy: 17.47 g |
z toho cukr: 3.01 g |
Tuk: 5.90 g |
z toho nas. MK: 1.51 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2831-kureci-polevka-s-celerem-a-bulgurem