Kuřecí polévka s celerem a bulgurem

Vydatná kuřecí polévka, která se u nás připravuje na rodinných oslavách. Drobně nastrouhaná zelenina a hojnost kuřecího masa osloví děti i dospělé.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí opláchneme a dáme do vody vařit s cibulemi (překrojíme na čtvrtiny) a kořením. Přidáme očištěnou mrkev, petržel a celer, celer překrájíme na větší kousky.
  2. Vaříme pod poklicí na mírném stupni asi 1,5 hodiny, může být i déle.
  3. Scedíme, necháme vychladnout. Pečlivě obereme kuřecí maso, překrájíme a vrátíme do vývaru. Zeleninu nastrouháme a necháme stranou.
  4. Přidáme bulgur a vaříme do změknutí. Nakonec vmícháme nastrouhanou zeleninu a petrželku. Dochutíme solí a pepřem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 177.55 kcal | Protein: 11.40 g | Sacharidy: 17.47 g | z toho cukr: 3.01 g | Tuk: 5.90 g | z toho nas. MK: 1.51 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2831-kureci-polevka-s-celerem-a-bulgurem