Kuřecí polévka s černou čočkou
Černá čočka má výbornou chuť. Kdo si příliš nerozumí s tradiční čočkou ať černou určitě vyzkouší. Velmi příjemně ho překvapí. Do polévky s černou čočkou patří mnohem více kuřecího masa než do běžného vývaru, proto má tak vynikající chuť.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Kuřecí kousky omyjeme a dáme do hrnce spolu s očištěnou mrkví a petrželí. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na 4 díly, přidáme. Přisypeme 1 lžičku soli a ostatní koření. Vaříme asi 1 hodinu.
                2.
                    Černou čočku dáme vařit zvlášť. Pórek nakrájíme.
                3.
                    Uvařený vývar scedíme. Obereme kuřecí maso z kostí a nakrájíme na menší kousky. Na menší kousky nakrájíme i mrkev a petržel. Maso a zeleninu vrátíme do vývaru.
                4.
                    Přidáme čočku a nakrájený pórek a společně vaříme ještě 10 minut. Dochutíme solí a podáváme.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 221.99 kcal | 
| Protein | 14.91 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 21.27 g 5.46 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 7.96 g 2.06 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

