Kuřecí polévka s černou čočkou

Černá čočka má výbornou chuť. Kdo si příliš nerozumí s tradiční čočkou ať černou určitě vyzkouší. Velmi příjemně ho překvapí. Do polévky s černou čočkou patří mnohem více kuřecího masa než do běžného vývaru, proto má tak vynikající chuť.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kuřecí kousky omyjeme a dáme do hrnce spolu s očištěnou mrkví a petrželí. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na 4 díly, přidáme. Přisypeme 1 lžičku soli a ostatní koření. Vaříme asi 1 hodinu.
2.
Černou čočku dáme vařit zvlášť. Pórek nakrájíme.
3.
Uvařený vývar scedíme. Obereme kuřecí maso z kostí a nakrájíme na menší kousky. Na menší kousky nakrájíme i mrkev a petržel. Maso a zeleninu vrátíme do vývaru.
4.
Přidáme čočku a nakrájený pórek a společně vaříme ještě 10 minut. Dochutíme solí a podáváme.

Od: Iva V, 20.2.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 30 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 15 Kč
Kategorie: polévka, česká, drůbeží maso, luštěniny

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
209.07 kcal
Protein
13.86 g
Sacharidy
z toho cukr
21.42 g
6.33 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.55 g
2.38 g

Detailní rozpis podle ingrediencí