Polévka z černé čočky s knedlíčky

Černá čočka se stane vaší oblíbenkyní hned, jak ji poprvé ochutnáte. Nemusí se namáčet, nevaří se dlouho, a přitom chutná mnohem lépe než klasická čočka. Vyzkoušejte ji. Třeba v polévce se strouhankovými knedlíčky.

Ingredience

Na knedlíčky

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Čočku uvaříme doměkka. Brambory nakrájíme na kostičky a vaříme zvlášť v osolené vodě. Uvařené brambory přidáme k uvařené čočce.
2.
Ochutíme solí, pepřem a vegetou. Přimícháme prolisovaný česnek a krátce společně povaříme.
3.
Mezitím připravíme knedlíčky. Strouhanku smícháme s rozšlehaným vejcem a ochutíme solí, pepřem a majoránkou. Vidličkou promačkáme směs a necháme 5 minut v pokojové teplotě.
4.
Poté ze směsi dlaněmi vyválíme dlouhý váleček. Ruce namočte do studené vody.
5.
Váleček rozkrájíme na drobné kousky a ty vhodíme do horké polévky. Vaříme asi 5 minut a můžeme podávat.

Od: Iva V, 5.8.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Kategorie: polévka, česká, luštěniny, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
129.07 kcal
Protein
6.70 g
Sacharidy
z toho cukr
23.60 g
0.69 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.88 g
0.21 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Einfo

Chcete dostávat nové recepty a články do e-mailu?

Ne, nechci.