Černá čočka se stane vaší oblíbenkyní hned, jak ji poprvé ochutnáte. Nemusí se namáčet, nevaří se dlouho, a přitom chutná mnohem lépe než klasická čočka. Vyzkoušejte ji. Třeba v polévce se strouhankovými knedlíčky.
Ingredience (6 x porce)
Na knedlíčky
Postup přípravy
Čočku uvaříme doměkka. Brambory nakrájíme na kostičky a vaříme zvlášť v osolené vodě. Uvařené brambory přidáme k uvařené čočce.
Ochutíme solí, pepřem a vegetou. Přimícháme prolisovaný česnek a krátce společně povaříme.
Mezitím připravíme knedlíčky. Strouhanku smícháme s rozšlehaným vejcem a ochutíme solí, pepřem a majoránkou. Vidličkou promačkáme směs a necháme 5 minut v pokojové teplotě.
Poté ze směsi dlaněmi vyválíme dlouhý váleček. Ruce namočte do studené vody.
Váleček rozkrájíme na drobné kousky a ty vhodíme do horké polévky. Vaříme asi 5 minut a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 156.20 kcal |
Protein: 7.61 g |
Sacharidy: 26.53 g |
z toho cukr: 1.38 g |
Tuk: 1.40 g |
z toho nas. MK: 0.38 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1832-polevka-z-cerne-cocky-s-knedlicky