Polévka z černé čočky s knedlíčky

Černá čočka se stane vaší oblíbenkyní hned, jak ji poprvé ochutnáte. Nemusí se namáčet, nevaří se dlouho, a přitom chutná mnohem lépe než klasická čočka. Vyzkoušejte ji. Třeba v polévce se strouhankovými knedlíčky.

Ingredience (6 x porce)

Na knedlíčky

Postup přípravy

  1. Čočku uvaříme doměkka. Brambory nakrájíme na kostičky a vaříme zvlášť v osolené vodě. Uvařené brambory přidáme k uvařené čočce.
  2. Ochutíme solí, pepřem a vegetou. Přimícháme prolisovaný česnek a krátce společně povaříme.
  3. Mezitím připravíme knedlíčky. Strouhanku smícháme s rozšlehaným vejcem a ochutíme solí, pepřem a majoránkou. Vidličkou promačkáme směs a necháme 5 minut v pokojové teplotě.
  4. Poté ze směsi dlaněmi vyválíme dlouhý váleček. Ruce namočte do studené vody.
  5. Váleček rozkrájíme na drobné kousky a ty vhodíme do horké polévky. Vaříme asi 5 minut a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 156.20 kcal | Protein: 7.61 g | Sacharidy: 26.53 g | z toho cukr: 1.38 g | Tuk: 1.40 g | z toho nas. MK: 0.38 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1832-polevka-z-cerne-cocky-s-knedlicky