Čočková polévka se strouhankovými knedlíčky

Luštěninové polévky zasytí a zahřejí. S pečivem může čočková polévka nahradit i hlavní jídlo. Strouhankové knedlíčky jsou jednoduché na přípravu a výborně se hodí i do dalších polévek.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Den předem si namočíme čočku do studené vody, čočka nabobtná. Před vařením přilijeme do hrnce více vody. Na jeden díl vařené čočky asi dva díly vody. Přidáme 2 lžičky soli, bobkový list, nové koření a vaříme pod pokličkou asi 10 minut.
2.
Mezitím očistíme a nastrouháme mrkev a petržel, přidáme k částečně rozvařené čočce. Společně vaříme do změknutí.
3.
Připravíme si jednoduché těsto na knedlíčky. Jedno vejce rozšleháme, přidáme 1 lžičku soli a strouhanku. Vznikne husté těsto. Těsto rozválíme dlaněmi na podložce do dlouhého válce, průměr asi 1,5 cm. Kuchyňským nožem jej krájíme na menší dílky, ty poté vytvarujeme do malých kuliček. Z uvedeného množství vychází asi 30 knedlíčků.
4.
Vezmeme si větší hrnec a začneme chystat zásmažku ze sádla a celozrnné mouky. Na rozpálené sádlo dáme celozrnou mouku a po krátké chvíli zalijeme trochou vody. Rychle mícháme až vznikne hustá kašovitá hmota. Hustou zásmažku zalijeme uvařenou čočkou se zeleninou a přidáme knedlíčky. Dochutíme majoránkou a necháme knedlíčky asi 10 minut dovařit.

Od: Iva V, 17.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 30 min
Počet porcí: 8 porcí
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 7 Kč za porci
Kategorie: polévka, česká, luštěniny

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
221.46 kcal
Protein
6.01 g
Sacharidy
z toho cukr
19.58 g
3.54 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.23 g
5.69 g

Detailní rozpis podle ingrediencí