Černá čočka má výbornou chuť. Kdo si příliš nerozumí s tradiční čočkou ať černou určitě vyzkouší. Velmi příjemně ho překvapí. Do polévky s černou čočkou patří mnohem více kuřecího masa než do běžného vývaru, proto má tak vynikající chuť.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Kuřecí kousky omyjeme a dáme do hrnce spolu s očištěnou mrkví a petrželí. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na 4 díly, přidáme. Přisypeme 1 lžičku soli a ostatní koření. Vaříme asi 1 hodinu.
Černou čočku dáme vařit zvlášť. Pórek nakrájíme.
Uvařený vývar scedíme. Obereme kuřecí maso z kostí a nakrájíme na menší kousky. Na menší kousky nakrájíme i mrkev a petržel. Maso a zeleninu vrátíme do vývaru.
Přidáme čočku a nakrájený pórek a společně vaříme ještě 10 minut. Dochutíme solí a podáváme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 229.26 kcal |
Protein: 15.12 g |
Sacharidy: 22.41 g |
z toho cukr: 5.46 g |
Tuk: 8.11 g |
z toho nas. MK: 2.05 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1491-kureci-polevka-s-cernou-cockou