Kuřecí polévka s černou čočkou

Černá čočka má výbornou chuť. Kdo si příliš nerozumí s tradiční čočkou ať černou určitě vyzkouší. Velmi příjemně ho překvapí. Do polévky s černou čočkou patří mnohem více kuřecího masa než do běžného vývaru, proto má tak vynikající chuť.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí kousky omyjeme a dáme do hrnce spolu s očištěnou mrkví a petrželí. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na 4 díly, přidáme. Přisypeme 1 lžičku soli a ostatní koření. Vaříme asi 1 hodinu.
  2. Černou čočku dáme vařit zvlášť. Pórek nakrájíme.
  3. Uvařený vývar scedíme. Obereme kuřecí maso z kostí a nakrájíme na menší kousky. Na menší kousky nakrájíme i mrkev a petržel. Maso a zeleninu vrátíme do vývaru.
  4. Přidáme čočku a nakrájený pórek a společně vaříme ještě 10 minut. Dochutíme solí a podáváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 229.26 kcal | Protein: 15.12 g | Sacharidy: 22.41 g | z toho cukr: 5.46 g | Tuk: 8.11 g | z toho nas. MK: 2.05 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1491-kureci-polevka-s-cernou-cockou