Listový salát s houbovým bulgurem

Salát s bulgurem je v parných dnech ideální na oběd. Skvěle chutná a přitom vás zasytí.

Reklama

Ingredience

Listový salát

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
v hrnci si rozehřejeme olej, opražíme na něm krátce cibulku a přidáme propláchnutý bulgur.
2.
Zalijeme odměřeným množstvím vody. Většinou v poměru 1:2. Přidáme houby, houbový bujón a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut. Po uvaření necháme vychladnout.
3.
Všechny listové saláty si dobře umyjeme, hlávkový salát natrháme na menší kousky a vložíme do mísy.
4.
Salát osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a lehce promícháme.
5.
Salát podáváme společně s uvařeným vychladnutým bulgurem.

Od: Petuler, 6.6.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
15 min vaření
25 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 44 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, zelenina, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
481.35 kcal
Protein
13.14 g
Sacharidy
z toho cukr
50.50 g
2.57 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.91 g
3.55 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama