Listový salát s houbovým bulgurem

Salát s bulgurem je v parných dnech ideální na oběd. Skvěle chutná a přitom vás zasytí.

Ingredience (2 x porce)

Listový salát

Postup přípravy

  1. v hrnci si rozehřejeme olej, opražíme na něm krátce cibulku a přidáme propláchnutý bulgur.
  2. Zalijeme odměřeným množstvím vody. Většinou v poměru 1:2. Přidáme houby, houbový bujón a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut. Po uvaření necháme vychladnout.
  3. Všechny listové saláty si dobře umyjeme, hlávkový salát natrháme na menší kousky a vložíme do mísy.
  4. Salát osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a lehce promícháme.
  5. Salát podáváme společně s uvařeným vychladnutým bulgurem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 481.35 kcal | Protein: 13.14 g | Sacharidy: 50.50 g | z toho cukr: 2.57 g | Tuk: 22.91 g | z toho nas. MK: 3.55 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3101-listovy-salat-s-houbovym-bulgurem