Salát s bulgurem je v parných dnech ideální na oběd. Skvěle chutná a přitom vás zasytí.
Ingredience (2 x porce)
Listový salát
Postup přípravy
v hrnci si rozehřejeme olej, opražíme na něm krátce cibulku a přidáme propláchnutý bulgur.
Zalijeme odměřeným množstvím vody. Většinou v poměru 1:2. Přidáme houby, houbový bujón a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut. Po uvaření necháme vychladnout.
Všechny listové saláty si dobře umyjeme, hlávkový salát natrháme na menší kousky a vložíme do mísy.
Salát osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a lehce promícháme.
Salát podáváme společně s uvařeným vychladnutým bulgurem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 481.35 kcal |
Protein: 13.14 g |
Sacharidy: 50.50 g |
z toho cukr: 2.57 g |
Tuk: 22.91 g |
z toho nas. MK: 3.55 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3101-listovy-salat-s-houbovym-bulgurem