Bulgur se směsí zeleniny a marinovaným tofu

Během vysokých teplot nemáme chuť na těžká jídla. Hodně jsme si oblíbili bulgur na různé způsoby. Zkuste třeba právě tento dnešní recept.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Bulgur si připravíme podle postupu na sáčku. Já zaliji bulgur vroucí vodou alespoň centimetr nad povrch, mírně osolím, zakryji a nechám bobtnat.
2.
Na olivovém oleji zpěníme na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Přidáme na proužky nakrájenou papriku, drobné růžičky brokolice a restujeme. Již můžeme osolit, opepřit, okmínovat. Poté přidáme pokrájené rajče, cuketu a ředkvičky a restujeme dál. Tofu si pokrájíme na kostičky a přidáme k zelenině. Pokračujeme v restování. Není potřeba nijak podlévat, stačí nám tekutina, kterou pustí zelenina. Nakonec přidáme nadrobno pokrájený česnek.
3.
Připravený bulgur přidáme do směsi zeleniny, klidně i se zbytkem vody, je-li jí malé množství (např. po dně). Dobře promícháme a chvilku podusíme, aby se spojily všechny chutě. Kdo bude mít chuť, může servírovat sypané strouhaným sýrem.

Od: Šárka75, 31.8.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 31 Kč
Kategorie: hlavní chod, zelenina, těstoviny, soja/tofu, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
409.25 kcal
Protein
22.66 g
Sacharidy
z toho cukr
61.85 g
4.17 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.83 g
1.03 g

Detailní rozpis podle ingrediencí