Lečo s tofu a červenou čočkou

Milovala jsem, když mamča nebo taťka uvařili lečo. Dlouho jsem ho neměla a tak nastal čas, vyzkoušet rostlinnou variantu.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Čočku si buď namočíme předem, několikrát propláchneme a poté přidáme k vodě v bodě 6, nebo si ji předvaříme předem (což dělám raději) dle návodu. Množství čočky dáme s 2,5 násobkem vody vařit na 10 až 15 minut.
2.
U rajčat je také dvojí postup, buď si ji oloupeme tak, že ji na špičce nakrojíme do kříže, zalijeme vroucí vodou a necháme pár minut ponořené a poté rychle zchladíme v ledové vodě a oloupeme. A nebo pokud Vám slupka nevadí, tak ji ponecháme.
3.
Mezi tím si nakrájíme cibuli, rajčata a papriky na kostičky.
4.
Cibuli hodíme s trochou olivového oleje na pánev, opět doporučuji větší, nejlépe wok a osmahneme ji do růžova.
5.
Zaprášíme uzenou paprikou a krátce restujeme.
6.
Zalijeme vodou, přidáme papriku a rajčata, osolíme a opeříme a necháme 15 minut vařit, než se nám voda téměř vyvaří.
7.
Teď přijde čas v misce rozmačkat tofu (rukou nebo vidličkou). Přidáme černou sůl a kurkumu, zalijeme tamari a promícháme.
8.
Když se nám voda skoro vyvařila, přidáme tofu a čočku (pokud jste již nepřidali v bodě 6), zamícháme a necháme ještě pár minut povařit.
9.
Podáváme s chlebem, brambory a zdobené pažitkou.

Od: Liška, 30.7.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 41 Kč
Kategorie: hlavní chod, zelenina, luštěniny, soja/tofu, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
231.49 kcal
Protein
16.30 g
Sacharidy
z toho cukr
28.95 g
10.48 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.61 g
0.81 g

Detailní rozpis podle ingrediencí