Rajčata s červenou čočkou na másle

Jelikož máme těch rajčat opravdu mnoho a náplň plněných rajčat prostě neměla chybu, řekla jsem si, že směs by byla skvělá i samostatná 🙂

Celou dobu, co jsem na rostlinné stravě, jsem vše dělala na oleji. Ale před nedávnem jsem měla chuť na chleba máslem a pažitkou, takže jsem si koupila Floru. Jenže nedělají úplně malé balení, takže jsem vyzkoušela jako základ k cibuli dát právě tohle máslo. A byla jsem překvapena, jakou skvělou příchuť to vytvořilo.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Začneme tím, že dáme vařit čočku ve množství 300ml vody, cca 10 minut.
2.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
3.
Rajčata omyjeme a také nakrájíme najemno.
4.
V tomto momentě dáme vařit rýži také ve množství cca 300ml vody.
5.
Cibuli s česnekem a máslem dáme na pánev, a necháme pár minut smažit. Až nám cibule zesklovatí, přidáme rajčata, osolíme a opepříme, přidáme oregáno, podlijeme 100ml vody a necháme pár minut vařit, než nám rajčátka trochu změknou.
6.
Scedíme čočku, propláchneme a zatím necháme stranou.
7.
Po cca deseti minutách by už měla rajčatová směs být měkká a voda lehce vyvařená. Teď je čas přidat čočku. Necháme ještě pár minut vařit. Kdo nechce mít směs moc vodnatou, přidá solamyl, ale není to potřeba.
8.
Scedíme rýži a můžeme podávat.
9.
Můžeme podávat s bulgurem, kuskusem či jinou oblíbenou obilovinou 🙂

Od: Liška, 16.9.2019

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
15 min vaření
30 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 50 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, zelenina, luštěniny, vegetariánské, veganské, bezlepkové, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
806.26 kcal
Protein
27.46 g
Sacharidy
z toho cukr
115.50 g
12.26 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.24 g
4.02 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama