Rajčata s červenou čočkou na másle

Jelikož máme těch rajčat opravdu mnoho a náplň plněných rajčat prostě neměla chybu, řekla jsem si, že směs by byla skvělá i samostatná 🙂

Celou dobu, co jsem na rostlinné stravě, jsem vše dělala na oleji. Ale před nedávnem jsem měla chuť na chleba máslem a pažitkou, takže jsem si koupila Floru. Jenže nedělají úplně malé balení, takže jsem vyzkoušela jako základ k cibuli dát právě tohle máslo. A byla jsem překvapena, jakou skvělou příchuť to vytvořilo.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Začneme tím, že dáme vařit čočku ve množství 300ml vody, cca 10 minut.
2.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
3.
Rajčata omyjeme a také nakrájíme najemno.
4.
V tomto momentě dáme vařit rýži také ve množství cca 300ml vody.
5.
Cibuli s česnekem a máslem dáme na pánev, a necháme pár minut smažit. Až nám cibule zesklovatí, přidáme rajčata, osolíme a opepříme, přidáme oregáno, podlijeme 100ml vody a necháme pár minut vařit, než nám rajčátka trochu změknou.
6.
Scedíme čočku, propláchneme a zatím necháme stranou.
7.
Po cca deseti minutách by už měla rajčatová směs být měkká a voda lehce vyvařená. Teď je čas přidat čočku. Necháme ještě pár minut vařit. Kdo nechce mít směs moc vodnatou, přidá solamyl, ale není to potřeba.
8.
Scedíme rýži a můžeme podávat.
9.
Můžeme podávat s bulgurem, kuskusem či jinou oblíbenou obilovinou 🙂

Od: Liška, 16.9.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
15 min vaření
30 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 70 Kč
Kategorie: hlavní chod, zelenina, luštěniny, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
720.27 kcal
Protein
30.15 g
Sacharidy
z toho cukr
123.32 g
15.20 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.10 g
2.27 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.