Rajčatovo-cizrnové kari

Taky to máte občas tak, že nakoupíte nějakou surovinu ve množství, které se nedá normálně zpracovat? Já to přehnala s rajčaty a kokosovým mlékem 🙂

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Cibulku nakrájíme na kostičky a rajčátka na menší kousky.
2.
Mezitím si rozpálíme olivový olej ve větší pánvi a přidáme cibulku, kterou necháme asi 5 minut smažit.
3.
Mezitím si rozpálíme olivový olej ve větší pánvi a přidáme cibulku, kterou necháme asi 5 minut smažit.
4.
K cibulce přidáme rajčátka a necháme dalších 5 minut smažit za občasného míchání, dokud trochu nezměknout.
5.
Poté přidáme kokosové mléko, koření, osolíme a opepříme.
6.
Prolisujeme stroužky česneku a zázvor.
7.
Přidáme cizrnu.
8.
Na mírném plameni povaříme pár minut, aby se všechny suroviny krásně provoněly.
9.
Podáváme s rýží, ozdobené čerstvými cherry rajčátky a bazalkou.
10.
Pokud chcete mít omáčku hustší, tak zahustíme jíškou, nebo solamylem.

Od: Liška, 31.5.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 30 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 27 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, zelenina, rýže, luštěniny, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
522.64 kcal
Protein
14.07 g
Sacharidy
z toho cukr
68.76 g
4.36 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.26 g
17.03 g

Detailní rozpis podle ingrediencí