Rajčatovo-cizrnové kari

Taky to máte občas tak, že nakoupíte nějakou surovinu ve množství, které se nedá normálně zpracovat? Já to přehnala s rajčaty a kokosovým mlékem 🙂

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibulku nakrájíme na kostičky a rajčátka na menší kousky.
  2. Mezitím si rozpálíme olivový olej ve větší pánvi a přidáme cibulku, kterou necháme asi 5 minut smažit.
  3. Mezitím si rozpálíme olivový olej ve větší pánvi a přidáme cibulku, kterou necháme asi 5 minut smažit.
  4. K cibulce přidáme rajčátka a necháme dalších 5 minut smažit za občasného míchání, dokud trochu nezměknout.
  5. Poté přidáme kokosové mléko, koření, osolíme a opepříme.
  6. Prolisujeme stroužky česneku a zázvor.
  7. Přidáme cizrnu.
  8. Na mírném plameni povaříme pár minut, aby se všechny suroviny krásně provoněly.
  9. Podáváme s rýží, ozdobené čerstvými cherry rajčátky a bazalkou.
  10. Pokud chcete mít omáčku hustší, tak zahustíme jíškou, nebo solamylem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 519.21 kcal | Protein: 11.42 g | Sacharidy: 55.10 g | z toho cukr: 8.48 g | Tuk: 26.36 g | z toho nas. MK: 21.48 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1672-rajcatovo-cizrnove-kari