Rajčatovo-cizrnové kari
Taky to máte občas tak, že nakoupíte nějakou surovinu ve množství, které se nedá normálně zpracovat? Já to přehnala s rajčaty a kokosovým mlékem 🙂
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Cibulku nakrájíme na kostičky a rajčátka na menší kousky.
- Mezitím si rozpálíme olivový olej ve větší pánvi a přidáme cibulku, kterou necháme asi 5 minut smažit.
- Mezitím si rozpálíme olivový olej ve větší pánvi a přidáme cibulku, kterou necháme asi 5 minut smažit.
- K cibulce přidáme rajčátka a necháme dalších 5 minut smažit za občasného míchání, dokud trochu nezměknout.
- Poté přidáme kokosové mléko, koření, osolíme a opepříme.
- Prolisujeme stroužky česneku a zázvor.
- Přidáme cizrnu.
- Na mírném plameni povaříme pár minut, aby se všechny suroviny krásně provoněly.
- Podáváme s rýží, ozdobené čerstvými cherry rajčátky a bazalkou.
- Pokud chcete mít omáčku hustší, tak zahustíme jíškou, nebo solamylem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 519.21 kcal |
Protein: 11.42 g |
Sacharidy: 55.10 g |
z toho cukr: 8.48 g |
Tuk: 26.36 g |
z toho nas. MK: 21.48 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1672-rajcatovo-cizrnove-kari