Květákové kari

Občas je potřeba zajeté pokrmy proložit něčím novým. Květákové kari je vynikající a když se rozleží, je to naprostý koncert chutí.

Ingredience

jako příloha

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Květák si očistíme a rozebereme na malé růžičky.
2.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme růžičky květáku, na kostičky nakrájenou mrkev, přebranou a propláchnutou červenou čočku. Zasypeme kari kořením, osolíme, zalijeme troškou vývaru a dusíme.
3.
Asi ve druhé třetině vaření přidáme kokosové mléko, prolisovaný česnek, hrách a rozinky.
4.
Dusíme, dokud květák nezměkne. Je lepší, pokud je trošku tvrdší, než aby se růžičky rozpadly. Zahušťovat kari není třeba, o to se postará červená čočka.
5.
Hotové kari podáváme s jasmínovou rýží.

Od: Šárka75, 30.6.2020

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 50 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, zelenina, rýže, luštěniny, vegetariánské, veganské, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
567.21 kcal
Protein
12.85 g
Sacharidy
z toho cukr
91.48 g
13.32 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.69 g
13.11 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.