Občas je potřeba zajeté pokrmy proložit něčím novým. Květákové kari je vynikající a když se rozleží, je to naprostý koncert chutí.
Ingredience (5 x porce)
jako příloha
Postup přípravy
Květák si očistíme a rozebereme na malé růžičky.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme růžičky květáku, na kostičky nakrájenou mrkev, přebranou a propláchnutou červenou čočku. Zasypeme kari kořením, osolíme, zalijeme troškou vývaru a dusíme.
Asi ve druhé třetině vaření přidáme kokosové mléko, prolisovaný česnek, hrách a rozinky.
Dusíme, dokud květák nezměkne. Je lepší, pokud je trošku tvrdší, než aby se růžičky rozpadly. Zahušťovat kari není třeba, o to se postará červená čočka.
Hotové kari podáváme s jasmínovou rýží.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 567.21 kcal |
Protein: 12.85 g |
Sacharidy: 91.48 g |
z toho cukr: 13.32 g |
Tuk: 15.69 g |
z toho nas. MK: 13.11 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2686-kvetakove-kari