Květákové kari

Občas je potřeba zajeté pokrmy proložit něčím novým. Květákové kari je vynikající a když se rozleží, je to naprostý koncert chutí.

Ingredience (5 x porce)

jako příloha

Postup přípravy

  1. Květák si očistíme a rozebereme na malé růžičky.
  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme růžičky květáku, na kostičky nakrájenou mrkev, přebranou a propláchnutou červenou čočku. Zasypeme kari kořením, osolíme, zalijeme troškou vývaru a dusíme.
  3. Asi ve druhé třetině vaření přidáme kokosové mléko, prolisovaný česnek, hrách a rozinky.
  4. Dusíme, dokud květák nezměkne. Je lepší, pokud je trošku tvrdší, než aby se růžičky rozpadly. Zahušťovat kari není třeba, o to se postará červená čočka.
  5. Hotové kari podáváme s jasmínovou rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 567.21 kcal | Protein: 12.85 g | Sacharidy: 91.48 g | z toho cukr: 13.32 g | Tuk: 15.69 g | z toho nas. MK: 13.11 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2686-kvetakove-kari