Kari s květákem a bramborami
Tohle květákovo-bramborové kari je voňavé, jemné a krásně krémové díky kokosovému mléku. Je to jednoduché jídlo, které přitom působí jako z indické restaurace. Zemitý květák, měkké brambory a lehce pikantní koření tvoří dokonalou kombinaci. A když se při podávání posype křupavými opečenými kešu oříšky, vznikne z něj hřejivé a harmonické jídlo, které zasytí i zahřeje.
Reklama
Postup přípravy
1.
Uvaříme rýži podle návodu a odložíme stranou.
2.
Na oleji orestujeme cibuli dosklovata.
3.
Přidáme česnek a zázvor a krátce opečeme.
4.
Vmícháme kari pastu a kurkumu a necháme rozvonět.
5.
Přidáme brambory a květák, obalíme je v koření.
6.
Zalijeme kokosovým mlékem a trochou vody či vývaru, osolíme a opepříme.
7.
Dusíme 20–25 minut, dokud zelenina nezměkne.
8.
Dochutíme limetovou šťávou a případně solí.
9.
Podáváme s rýží a porci posypeme opečenými kešu ořechy.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
728.83 kcal |
Protein |
12.96 g |
|
Sacharidy
z toho cukr
|
86.80 g
7.35 g
|
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
35.82 g
23.11 g
|
Reklama
Reklama




