Kari s květákem a bramborami

Tohle květákovo-bramborové kari je voňavé, jemné a krásně krémové díky kokosovému mléku. Je to jednoduché jídlo, které přitom působí jako z indické restaurace. Zemitý květák, měkké brambory a lehce pikantní koření tvoří dokonalou kombinaci. A když se při podávání posype křupavými opečenými kešu oříšky, vznikne z něj hřejivé a harmonické jídlo, které zasytí i zahřeje.

Reklama

Ingredience

Příloha + ozdoba

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Uvaříme rýži podle návodu a odložíme stranou.
2.
Na oleji orestujeme cibuli dosklovata.
3.
Přidáme česnek a zázvor a krátce opečeme.
4.
Vmícháme kari pastu a kurkumu a necháme rozvonět.
5.
Přidáme brambory a květák, obalíme je v koření.
6.
Zalijeme kokosovým mlékem a trochou vody či vývaru, osolíme a opepříme.
7.
Dusíme 20–25 minut, dokud zelenina nezměkne.
8.
Dochutíme limetovou šťávou a případně solí.
9.
Podáváme s rýží a porci posypeme opečenými kešu ořechy. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 24.12.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
728.83 kcal
Protein
12.96 g
Sacharidy
z toho cukr
86.80 g
7.35 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
35.82 g
23.11 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama