Tohle květákovo-bramborové kari je voňavé, jemné a krásně krémové díky kokosovému mléku. Je to jednoduché jídlo, které přitom působí jako z indické restaurace. Zemitý květák, měkké brambory a lehce pikantní koření tvoří dokonalou kombinaci. A když se při podávání posype křupavými opečenými kešu oříšky, vznikne z něj hřejivé a harmonické jídlo, které zasytí i zahřeje.
Ingredience (4 x porce)
Příloha + ozdoba
Postup přípravy
Uvaříme rýži podle návodu a odložíme stranou.
Na oleji orestujeme cibuli dosklovata.
Přidáme česnek a zázvor a krátce opečeme.
Vmícháme kari pastu a kurkumu a necháme rozvonět.
Přidáme brambory a květák, obalíme je v koření.
Zalijeme kokosovým mlékem a trochou vody či vývaru, osolíme a opepříme.
Dusíme 20–25 minut, dokud zelenina nezměkne.
Dochutíme limetovou šťávou a případně solí.
Podáváme s rýží a porci posypeme opečenými kešu ořechy.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 728.83 kcal |
Protein: 12.96 g |
Sacharidy: 86.80 g |
z toho cukr: 7.35 g |
Tuk: 35.82 g |
z toho nas. MK: 23.11 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4655-kari-s-kvetakem-a-bramborami