Kari s květákem a bramborami

Tohle květákovo-bramborové kari je voňavé, jemné a krásně krémové díky kokosovému mléku. Je to jednoduché jídlo, které přitom působí jako z indické restaurace. Zemitý květák, měkké brambory a lehce pikantní koření tvoří dokonalou kombinaci. A když se při podávání posype křupavými opečenými kešu oříšky, vznikne z něj hřejivé a harmonické jídlo, které zasytí i zahřeje.

Ingredience (4 x porce)

Příloha + ozdoba

Postup přípravy

  1. Uvaříme rýži podle návodu a odložíme stranou.
  2. Na oleji orestujeme cibuli dosklovata.
  3. Přidáme česnek a zázvor a krátce opečeme.
  4. Vmícháme kari pastu a kurkumu a necháme rozvonět.
  5. Přidáme brambory a květák, obalíme je v koření.
  6. Zalijeme kokosovým mlékem a trochou vody či vývaru, osolíme a opepříme.
  7. Dusíme 20–25 minut, dokud zelenina nezměkne.
  8. Dochutíme limetovou šťávou a případně solí.
  9. Podáváme s rýží a porci posypeme opečenými kešu ořechy. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 728.83 kcal | Protein: 12.96 g | Sacharidy: 86.80 g | z toho cukr: 7.35 g | Tuk: 35.82 g | z toho nas. MK: 23.11 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4655-kari-s-kvetakem-a-bramborami