Cizrna na kari

Luštěniny by neměly chybět alespoň jednou týdně ve vašem jídelníčku. A pokud máte problém s čočkou a fazolemi, cizrna to jistí Vyzkoušejte tento recept. Je výborný a chuť je jemná.

Ingredience

    • nebo
Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Pórek a cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Cuketu ještě na menší kousky, posolíme a necháme chvíli vypotit. Trochu pórku dáme stranou na ozdobu.
2.
Mezitím si rozpálíme olivový olej ve větší pánvi a přidáme pórek, který necháme asi 5 minut smažit.
3.
Scedíme si a opláchneme cizrnu. Necháme okapat.
4.
K pórku přidáme cuketu a necháme dalších 5minut smažit za občasného míchání, dokud trochu nezměknout. Kdo má rád grilovanou cuketu, klidně počkejte, než bude cuketa trochu nahnědlá.
5.
Přidáme cizrnu, osolíme, opepříme a přidáme veškeré koření.
6.
Prolisujeme stroužky česneku a přidáme zázvor.
7.
Promícháme, a nakonec přidáme kokosové mléko. Já mám radši, když je omáčky trochu více, takže jsem přidala ještě 1/4 hrnečku vody.
8.
Na mírném plameni povaříme asi 10 minut, aby se všechny suroviny krásně provoněly.
9.
Podáváme s rýží a posypané čerstvým pórkem.

Od: Liška, 11.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 30 min
Počet porcí: 3 porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 32 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
608.95 kcal
Protein
20.21 g
Sacharidy
z toho cukr
94.83 g
6.40 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.53 g
11.49 g

Detailní rozpis podle ingrediencí