Cizrna na kari

Luštěniny by neměly chybět alespoň jednou týdně ve vašem jídelníčku. A pokud máte problém s čočkou a fazolemi, cizrna to jistí :) Vyzkoušejte tento recept. Je výborný a chuť je jemná.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Pórek a cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Cuketu ještě na menší kousky, posolíme a necháme chvíli vypotit. Trochu pórku dáme stranou na ozdobu.
  2. Mezitím si rozpálíme olivový olej ve větší pánvi a přidáme pórek, který necháme asi 5 minut smažit.
  3. Scedíme si a opláchneme cizrnu. Necháme okapat.
  4. K pórku přidáme cuketu a necháme dalších 5minut smažit za občasného míchání, dokud trochu nezměknout. Kdo má rád grilovanou cuketu, klidně počkejte, než bude cuketa trochu nahnědlá.
  5. Přidáme cizrnu, osolíme, opepříme a přidáme veškeré koření.
  6. Prolisujeme stroužky česneku a přidáme zázvor.
  7. Promícháme, a nakonec přidáme kokosové mléko. Já mám radši, když je omáčky trochu více, takže jsem přidala ještě 1/4 hrnečku vody.
  8. Na mírném plameni povaříme asi 10 minut, aby se všechny suroviny krásně provoněly.
  9. Podáváme s rýží a posypané čerstvým pórkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 631.70 kcal | Protein: 15.60 g | Sacharidy: 91.71 g | z toho cukr: 10.55 g | Tuk: 19.53 g | z toho nas. MK: 14.59 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1307-cizrna-na-kari