Luštěniny by neměly chybět alespoň jednou týdně ve vašem jídelníčku. A pokud máte problém s čočkou a fazolemi, cizrna to jistí :) Vyzkoušejte tento recept. Je výborný a chuť je jemná.
Ingredience (3 x porce)
nebo
Postup přípravy
Pórek a cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Cuketu ještě na menší kousky, posolíme a necháme chvíli vypotit. Trochu pórku dáme stranou na ozdobu.
Mezitím si rozpálíme olivový olej ve větší pánvi a přidáme pórek, který necháme asi 5 minut smažit.
Scedíme si a opláchneme cizrnu. Necháme okapat.
K pórku přidáme cuketu a necháme dalších 5minut smažit za občasného míchání, dokud trochu nezměknout. Kdo má rád grilovanou cuketu, klidně počkejte, než bude cuketa trochu nahnědlá.
Přidáme cizrnu, osolíme, opepříme a přidáme veškeré koření.
Prolisujeme stroužky česneku a přidáme zázvor.
Promícháme, a nakonec přidáme kokosové mléko. Já mám radši, když je omáčky trochu více, takže jsem přidala ještě 1/4 hrnečku vody.
Na mírném plameni povaříme asi 10 minut, aby se všechny suroviny krásně provoněly.
Podáváme s rýží a posypané čerstvým pórkem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 631.70 kcal |
Protein: 15.60 g |
Sacharidy: 91.71 g |
z toho cukr: 10.55 g |
Tuk: 19.53 g |
z toho nas. MK: 14.59 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1307-cizrna-na-kari