Thajské kari

Thajské kari je chutné jídlo plné koření, zeleniny a kokosového mléka. Jeho základem je kari pasta, která je typická pro thajskou kuchyni. Pokud máte rádi asijskou kuchyni a chtěli byste si vyzkoušet něco nového, tak je tento recept skvělou volbou!

Reklama

Ingredience

Příloha

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Začneme přípravou všech surovin. Maso si omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky a dáme do misky, kde ho vařečkou promícháme se 2 lžícemi sójové omáčky a po dobu příprav dalších surovin necháme marinovat.
2.
Cibuli zbavíme slupky, rozkrojíme podélně na 4 části a rozdělíme na jednotlivé vrstvy. Papriky si nakrájíme na kostky asi 1,5 x 1,5 cm.
3.
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka. Pokud jsou fazolové lusky moc dlouhé, nakrájíme si je na 3-4 cm dlouhé stejné díly. Pórek omyjeme, zbavíme zeminy a nakrájíme na centimetrová kolečka.
4.
Ve wok pánvi rozpálíme rostlinný olej, hodíme do ní kešu a to jemně opečeme (nesmí zhnědnout), přidáme maso a zprudka opékáme. Během toho přidáme lžíci rybí omáčky a mícháme, dokud maso nepustí šťávu.
5.
Přidáme kari pastu a přibližně minutku mícháme vařečkou, aby se vše obalilo. Přidáme nadrobno nasekané chilli, přimícháme 2 lžíce ústřicové omáčky a minutu povaříme.
6.
Přilijeme horký vývar tak, aby bylo maso ponořené. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit 10-15 minut.
7.
Přidáme kokosové mléko, převaříme a když je málo omáčky, přidáme vývar. Na závěr přidáme nakrájenou zeleninu a necháme povařit další minutu, aby zůstala křupavá.
8.
Nakonec přidáme lístky koriandru a thajské bazalky.
9.
Kari naservírujeme do misky a dozdobíme čerstvým chilli nebo lístky koriandru. Ve druhé misce servírujeme uvařenou jasmínovou rýži. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 4.5.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 56 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
763.98 kcal
Protein
39.50 g
Sacharidy
z toho cukr
85.75 g
9.65 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
28.37 g
13.46 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama