Červené kari s krevetami
Kari je tradiční thajský pokrm. Thajsko je chudý kraj a většina jídel je vegetariánská. Pokud Thajci zatouží po mase, většinou mají na jídelníčku kuře nebo rybu. Krevety můžeme, jakožto dar moře, považovat za rybu. Červené kari s krevetami je lehké jídlo, které můžete podávat s rýží nebo s indickým chlebem naan. V základní verzi není jídlo pálivé. Můžete si ho přiostřit přidáním chilli dle své chuti a odolnosti.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Jídlo je rychle uvařené, dejte si tedy jako první vařit rýži. Po té si připravte hlubokou pánev nebo hrnec a nalijte do něj olej. Pokud máte, použijte olej sezamový, není to ale nutné.
                2.
                    Olej rozehřejte a vysypte do něj nakrájené stonky koriandru, papriku nakrájenou na kostky a případně chilli nakrájené na jemné proužky.
                3.
                    Vše dobře promíchejte a nechte rozvonět. Poté přidejte kari pastu. Seženete ji v každém supermarketu v oddělení mezinárodní kuchyně. Směs promíchejte, kari pastu nechte prohřát.
                4.
                    Pak přidejte kokosové mléko. Směs promíchejte, mírně prohřejte a přidejte krevety. Krevety nepotřebují dlouho vařit, dejte jim maximálně 5 minut v bublající omáčce, ať nejsou tuhé. Uvařená kreveta zrůžoví.
                5.
                    Pokud máte krevety předvařené, stačí, pokud je jen v omáčce prohřejete. Směs podle chuti osolte a opepřete. Servírujte společně s rýží nebo chlebem naan. Ozdobte na talíři lístky koriandru, pokrájenou chilli papričkou, jarní cibulkou a hlavně bohatě pokapejte šťávou z limety.
                6.
                    Tip: Pokud nemáte rádi krevety, použijte místo nich na kostky nakrájené kuře. Vařte ho ale o něco déle. Můžete ho mít již předem povařené a jen ho přidat do omáčky. Použijte ho zhruba stejné množství jako krevet.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                840.80 kcal  | 
            
Protein  | 
                51.49 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     15.99 g 
                    10.45 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     64.99 g 
                    44.85 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



