Zelené kari s krevetami

Zelené kari s krevetami je rychlý a chutný recept, který vás okouzlí výraznými exotickými chutěmi a bohatou barevností. Tato jednoduchá, ale elegantní kombinace čerstvých krevet, zelené kari pasty a šťavnaté zeleniny v kokosovém mléku slibuje skvělý gastronomický zážitek. Připravte se na dobrodružství v kuchyni a uvařte si tento lahodný pokrm, který okamžitě přenese vaše chuťové buňky do světa vůní a chutí Asie.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si očistíme a nakrájíme zeleninu na větší kousky.
2.
Rýži uvaříme podle návodu na obalu (nebo v rýžovaru), dokud není měkká a nadýchaná. Odstavíme a necháme stranou.
3.
Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme zelenou kari pastu a krátce restujeme, dokud nezačne uvolňovat aroma. Poté přidáme kokosové mléko a vaříme na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.
4.
Do omáčky přidáme nakrájenou mrkev, červenou papriku, cibuli a fazolové lusky. Vaříme, dokud zelenina nezměkne, ale stále zůstane šťavnatá.
5.
Přidáme oloupané a očištěné krevety. Vaříme je 3-4 minuty, dokud nezískají růžovou barvu a stanou se pevnými.
6.
Servírujeme tak, že do hlubokého talíře nebo misky vložíme 2 kopečky uvařené rýže a zalijeme omáčkou se všemi ingredinecemi.
7.
Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 1.11.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
30 min vaření
50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 55 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
690.95 kcal
Protein
22.93 g
Sacharidy
z toho cukr
76.15 g
7.91 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
31.82 g
22.34 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama