Thajská krevetová polévka

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Nejprve připravíme vývar z krevet. Na oleji osmahněte cibuli, přidejte krevety, osolte, chvíli poduste pod pokličkou, přidejte vroucí vodu a vařte asi 20 minut.
2.
Nakrájený lilek dejte do studené vody, přikryjte pokličkou a počkejte, až se začne vařit. Poté vařte ještě další dvě minuty a zceďte.
3.
Kostičky tofu osmahněte na oleji dozlatova. Tofu dejte stranou na ubrousek.
4.
Na pánvi osmahněte cibuli. Přidejte rajčata, osolte a duste pod pokličkou doměkka. Přidejte vařený lilek a smažené tofu. Pod pokličkou duste dalších 10 minut.
5.
Do hotového vývaru nalijte kokosové mléko, přidejte citronovou trávu, chilli papričku, zázvor, med, prolisovaný česnek, rybí omáčku, vymačkanou šťávu z limetky a žampióny. Vařte přibližně 5 minut.
6.
Přimíchejte směs lilku a tofu, opět přiveďte k varu. Ochutnejte a případně dosolte. Povařte další dvě minuty, přidejte nasekaný koriandr a jarní cibulku. Poté odstavte a podávejte.

Od: Snuttig&Nici, 11.11.2017

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Doba přípravy: 1 hod 30 min
Počet porcí: 6 porcí
Autor: Snuttig&Nici
Cena ingrediencí: 50 Kč za porci
Kategorie: polévka

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
226.95 kcal
Protein
17.70 g
Sacharidy
z toho cukr
15.74 g
8.25 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.36 g
4.79 g

Detailní rozpis podle ingrediencí