Thajská krevetová polévka

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve připravíme vývar z krevet. Na oleji osmahněte cibuli, přidejte krevety, osolte, chvíli poduste pod pokličkou, přidejte vroucí vodu a vařte asi 20 minut.
2.
Nakrájený lilek dejte do studené vody, přikryjte pokličkou a počkejte, až se začne vařit. Poté vařte ještě další dvě minuty a zceďte.
3.
Kostičky tofu osmahněte na oleji dozlatova. Tofu dejte stranou na ubrousek.
4.
Na pánvi osmahněte cibuli. Přidejte rajčata, osolte a duste pod pokličkou doměkka. Přidejte vařený lilek a smažené tofu. Pod pokličkou duste dalších 10 minut.
5.
Do hotového vývaru nalijte kokosové mléko, přidejte citronovou trávu, chilli papričku, zázvor, med, prolisovaný česnek, rybí omáčku, vymačkanou šťávu z limetky a žampióny. Vařte přibližně 5 minut.
6.
Přimíchejte směs lilku a tofu, opět přiveďte k varu. Ochutnejte a případně dosolte. Povařte další dvě minuty, přidejte nasekaný koriandr a jarní cibulku. Poté odstavte a podávejte.

Od: Snuttig&Nici, 11.11.2017

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 1 hod 30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Snuttig&Nici
Cena ingrediencí: 1 × porce = 43 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka, asijská, mořské plody, bezlepkové, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
216.50 kcal
Protein
16.46 g
Sacharidy
z toho cukr
12.45 g
8.69 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.19 g
6.05 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama