Thajská zeleninová polévka s uzeným tofu

  • Přidat foto

Polévka se zajímavou chutí, rychlou přípravou a obsahem nahradila hlavní chod 🙂

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na rozehřátém oleji osmahneme tofu nakrájené na kostičky. Je vhodné použít hrnec s nepřilnavým dnem.
2.
Po pár minutách, kdy je tofu lehce opečené, přidáme nastrouhaný česnek a zasypeme kari.
3.
Minutku restujeme a poté zalijeme vývarem.
4.
Přidáme na nudličky nakrájenou papriku a mrkve.
5.
Přivedeme k varu a vaříme asi 7 minut.
6.
Poté vložíme nalámané rýžové nudle a přimícháme kokosové mléko. Vaříme další 3 minuty.
7.
Nakonec dochutíme sójovou omáčkou a limetkovou šťávou, přidáme hrášek a necháme ještě minutku vařit.
8.
Na talíři posypeme nakrájenou jarní cibulkou, bylinkami a chilli papričkami.

Od: Liška, 29.11.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
15 min vaření
30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 39 Kč
Kategorie: polévka, asijská, zelenina, těstoviny, soja/tofu

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
536.40 kcal
Protein
20.08 g
Sacharidy
z toho cukr
50.16 g
24.60 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
27.85 g
19.33 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.