Thajská zeleninová polévka s uzeným tofu

Polévka se zajímavou chutí, rychlou přípravou a obsahem nahradila hlavní chod 🙂

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na rozehřátém oleji osmahneme tofu nakrájené na kostičky. Je vhodné použít hrnec s nepřilnavým dnem.
2.
Po pár minutách, kdy je tofu lehce opečené, přidáme nastrouhaný česnek a zasypeme kari.
3.
Minutku restujeme a poté zalijeme vývarem.
4.
Přidáme na nudličky nakrájenou papriku a mrkve.
5.
Přivedeme k varu a vaříme asi 7 minut.
6.
Poté vložíme nalámané rýžové nudle a přimícháme kokosové mléko. Vaříme další 3 minuty.
7.
Nakonec dochutíme sójovou omáčkou a limetkovou šťávou, přidáme hrášek a necháme ještě minutku vařit.
8.
Na talíři posypeme nakrájenou jarní cibulkou, bylinkami a chilli papričkami.

Od: Liška, 29.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
15 min vaření
30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 38 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
461.95 kcal
Protein
15.92 g
Sacharidy
z toho cukr
31.62 g
10.29 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
28.80 g
21.61 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama