Thajská zeleninová polévka s uzeným tofu

Polévka se zajímavou chutí, rychlou přípravou a obsahem nahradila hlavní chod 🙂

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Na rozehřátém oleji osmahneme tofu nakrájené na kostičky. Je vhodné použít hrnec s nepřilnavým dnem.
  2. Po pár minutách, kdy je tofu lehce opečené, přidáme nastrouhaný česnek a zasypeme kari.
  3. Minutku restujeme a poté zalijeme vývarem.
  4. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku a mrkve.
  5. Přivedeme k varu a vaříme asi 7 minut.
  6. Poté vložíme nalámané rýžové nudle a přimícháme kokosové mléko. Vaříme další 3 minuty.
  7. Nakonec dochutíme sójovou omáčkou a limetkovou šťávou, přidáme hrášek a necháme ještě minutku vařit.
  8. Na talíři posypeme nakrájenou jarní cibulkou, bylinkami a chilli papričkami.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 461.95 kcal | Protein: 15.92 g | Sacharidy: 31.62 g | z toho cukr: 10.29 g | Tuk: 28.80 g | z toho nas. MK: 21.61 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2224-thajska-zeleninova-polevka-s-uzenym-tofu