Thajská zeleninová polévka s uzeným tofu
Polévka se zajímavou chutí, rychlou přípravou a obsahem nahradila hlavní chod 🙂
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Na rozehřátém oleji osmahneme tofu nakrájené na kostičky. Je vhodné použít hrnec s nepřilnavým dnem.
- Po pár minutách, kdy je tofu lehce opečené, přidáme nastrouhaný česnek a zasypeme kari.
- Minutku restujeme a poté zalijeme vývarem.
- Přidáme na nudličky nakrájenou papriku a mrkve.
- Přivedeme k varu a vaříme asi 7 minut.
- Poté vložíme nalámané rýžové nudle a přimícháme kokosové mléko. Vaříme další 3 minuty.
- Nakonec dochutíme sójovou omáčkou a limetkovou šťávou, přidáme hrášek a necháme ještě minutku vařit.
- Na talíři posypeme nakrájenou jarní cibulkou, bylinkami a chilli papričkami.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 461.95 kcal |
Protein: 15.92 g |
Sacharidy: 31.62 g |
z toho cukr: 10.29 g |
Tuk: 28.80 g |
z toho nas. MK: 21.61 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2224-thajska-zeleninova-polevka-s-uzenym-tofu