Červené thajské curry s tofu

Curry podle tohoto receptu je jednoduché na přípravu, rychle hotové a z běžně dostupných surovin, které s výjimkou thajské bazalky koupíte v každém supermarketu. Thajská bazalka se běžně používá v thajské nebo vietnamské kuchyni. Seženete ji většinou pouze v asijských obchodech. Recept na tom však nestojí, pokud ji nemáte, použijte třeba koriandr.

Pokud nejste vegan, přidejte také trochu rybí omáčky. Pokud veganem jste, rybí omáčku vynechejte, ale přidejte o něco více sojové.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Na oleji (zlehka na mírném ohni) osmahněte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezměknou.
2.
Přidejte červenou papriku, žampióny a curry pastu. Osmahněte po dobu několika minut. Mezitím si dejte vařit rýži.
3.
Přilijte kokosové mléko, přidejte sojovou nebo/a rybí omáčku a počkejte, až se pasta dobře rozpustí do mléka.
4.
Přidejte tofu a šťávu a kůru z limetky. Vařte přibližně 15 minut, dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti přidejte rovněž chilli papričku.
5.
Nakonec přidejte pokrájené lístky bazalky a osolte podle chuti. Podávejte s rýží.

Od: BunTom, 23.1.2018

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Doba přípravy: 35 min
Počet porcí: 3 porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 54 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, asijská, soja/tofu, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
602.82 kcal
Protein
25.06 g
Sacharidy
z toho cukr
20.19 g
9.21 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
46.87 g
25.12 g

Detailní rozpis podle ingrediencí