Červené thajské curry s tofu

Curry podle tohoto receptu je jednoduché na přípravu, rychle hotové a z běžně dostupných surovin, které s výjimkou thajské bazalky koupíte v každém supermarketu. Thajská bazalka se běžně používá v thajské nebo vietnamské kuchyni. Seženete ji většinou pouze v asijských obchodech. Recept na tom však nestojí, pokud ji nemáte, použijte třeba koriandr.

Pokud nejste vegan, přidejte také trochu rybí omáčky. Pokud veganem jste, rybí omáčku vynechejte, ale přidejte o něco více sojové.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Na oleji (zlehka na mírném ohni) osmahněte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezměknou.
  2. Přidejte červenou papriku, žampióny a curry pastu. Osmahněte po dobu několika minut. Mezitím si dejte vařit rýži.
  3. Přilijte kokosové mléko, přidejte sojovou nebo/a rybí omáčku a počkejte, až se pasta dobře rozpustí do mléka.
  4. Přidejte tofu a šťávu a kůru z limetky. Vařte přibližně 15 minut, dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti přidejte rovněž chilli papričku.
  5. Nakonec přidejte pokrájené lístky bazalky a osolte podle chuti. Podávejte s rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 642.28 kcal | Protein: 25.99 g | Sacharidy: 17.18 g | z toho cukr: 12.17 g | Tuk: 53.22 g | z toho nas. MK: 31.22 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/668-cervene-thajske-curry-s-tofu