Thajská rajčatová polévka
Thajská rajčatová polévka je svěží a voňavá variace na klasickou rajčatovou polévku, obohacená o kokosové mléko, zázvor, chilli a limetku. Její exotická chuť a jemně pikantní tón z ní dělají ideální jídlo pro milovníky asijské kuchyně i lehkých, sytých polévek. Hotová je za půl hodiny a krásně zahřeje i osvěží.
Reklama
Postup přípravy
1.
Na oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a chilli papričky.
2.
Přidáme nakrájená rajčata a krátce restujeme.
3.
Zalijeme vývarem a přivedeme k varu, pak vaříme 10-15 minut, aby rajčata změkla.
4.
Polévku rozmixujeme do hladka.
5.
Přilijeme kokosové mléko, rybí omáčku a limetkovou šťávu, promícháme a krátce prohřejeme.
6.
Dochutíme solí a pepřem.
7.
Podáváme ozdobené čerstvým koriandrem nebo bazalkou.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
191.16 kcal |
Protein |
3.58 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
8.87 g
6.99 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.83 g
11.10 g
|
Reklama
Reklama