Thajská rajčatová polévka

Thajská rajčatová polévka je svěží a voňavá variace na klasickou rajčatovou polévku, obohacená o kokosové mléko, zázvor, chilli a limetku. Její exotická chuť a jemně pikantní tón z ní dělají ideální jídlo pro milovníky asijské kuchyně i lehkých, sytých polévek. Hotová je za půl hodiny a krásně zahřeje i osvěží.

Reklama

Ingredience

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Na oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a chilli papričky.
2.
Přidáme nakrájená rajčata a krátce restujeme.
3.
Zalijeme vývarem a přivedeme k varu, pak vaříme 10-15 minut, aby rajčata změkla.
4.
Polévku rozmixujeme do hladka.
5.
Přilijeme kokosové mléko, rybí omáčku a limetkovou šťávu, promícháme a krátce prohřejeme.
6.
Dochutíme solí a pepřem.
7.
Podáváme ozdobené čerstvým koriandrem nebo bazalkou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 4.8.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
191.16 kcal
Protein
3.58 g
Sacharidy
z toho cukr
8.87 g
6.99 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.83 g
11.10 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama