Thajská rajčatová polévka je svěží a voňavá variace na klasickou rajčatovou polévku, obohacená o kokosové mléko, zázvor, chilli a limetku. Její exotická chuť a jemně pikantní tón z ní dělají ideální jídlo pro milovníky asijské kuchyně i lehkých, sytých polévek. Hotová je za půl hodiny a krásně zahřeje i osvěží.
Ingredience (4 x porce)
Ingredience
Postup přípravy
Na oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a chilli papričky.
Přidáme nakrájená rajčata a krátce restujeme.
Zalijeme vývarem a přivedeme k varu, pak vaříme 10-15 minut, aby rajčata změkla.
Polévku rozmixujeme do hladka.
Přilijeme kokosové mléko, rybí omáčku a limetkovou šťávu, promícháme a krátce prohřejeme.
Dochutíme solí a pepřem.
Podáváme ozdobené čerstvým koriandrem nebo bazalkou.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 191.16 kcal |
Protein: 3.58 g |
Sacharidy: 8.87 g |
z toho cukr: 6.99 g |
Tuk: 15.83 g |
z toho nas. MK: 11.10 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4593-thajska-rajcatova-polevka