Thajská rajčatová polévka

Thajská rajčatová polévka je svěží a voňavá variace na klasickou rajčatovou polévku, obohacená o kokosové mléko, zázvor, chilli a limetku. Její exotická chuť a jemně pikantní tón z ní dělají ideální jídlo pro milovníky asijské kuchyně i lehkých, sytých polévek. Hotová je za půl hodiny a krásně zahřeje i osvěží.

Ingredience (4 x porce)

Ingredience

Postup přípravy

  1. Na oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a chilli papričky.
  2. Přidáme nakrájená rajčata a krátce restujeme.
  3. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu, pak vaříme 10-15 minut, aby rajčata změkla.
  4. Polévku rozmixujeme do hladka.
  5. Přilijeme kokosové mléko, rybí omáčku a limetkovou šťávu, promícháme a krátce prohřejeme.
  6. Dochutíme solí a pepřem.
  7. Podáváme ozdobené čerstvým koriandrem nebo bazalkou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 191.16 kcal | Protein: 3.58 g | Sacharidy: 8.87 g | z toho cukr: 6.99 g | Tuk: 15.83 g | z toho nas. MK: 11.10 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4593-thajska-rajcatova-polevka