Rajská polévka s bazalkou

Tradiční a oblíbená rajská polévka s rýží provoněná bazalkou. Nasládlou chuť si oblíbí děti i dospělí.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Ve větším hrnci rozehřejeme olej s máslem. Přidáme mouku, promícháme. Necháme zhnědnout a rychle přidáme protlaky. Je dobré mít je nachystané v misce, mouka se rychle připaluje.
2.
Zalijeme vodou nebo vývarem. Ochutíme vegetou, solí, cukrem a bazalkou. Přidáme uvařenou rýži (uvedená váha je vařené rýže).
3.
Společně chvíli povaříme a můžeme podávat.

Od: Iva V, 18.8.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
20 min vaření
25 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
389.70 kcal
Protein
6.00 g
Sacharidy
z toho cukr
60.44 g
13.74 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.24 g
4.74 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama