Rychlá rajská omáčka

  • Přidat foto

Přemýšlíte, co uvařit k obědu a nemáte moc času? V případě, že vám v lednici zbyl rajčatový protlak, vyzkoušejte recept na rychlou rajskou omáčku, kterou budete mít za 30 min. hotovou. Vhodná příloha jsou těstoviny nebo knedlík.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve v hrnci necháme rozehřát máslo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
2.
Jakmile je cibulka do zlatova, přidáme mouku a necháme ji zpěnit.
3.
Poté přidáme koření dle chuti. Já dávám 3 ks bobkového listu, 8 kuliček nového koření, 3 kousky hřebíčku, sůl a pepř a přilijeme hovězí vývar.
4.
Takto necháme cca 10 min. povařit, a nakonec přidáme rajčatový protlak a vaříme cca dalších 10 min.
5.
Dochutíme solí, pepřem a cukrem a v případě potřeby dohustíme omáčku moukou s vodou. A je hotovo.

Od: Marie, 24.8.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
90.51 kcal
Protein
2.65 g
Sacharidy
z toho cukr
5.88 g
1.85 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.27 g
3.84 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.