Rychlá rajská omáčka
Přemýšlíte, co uvařit k obědu a nemáte moc času? V případě, že vám v lednici zbyl rajčatový protlak, vyzkoušejte recept na rychlou rajskou omáčku, kterou budete mít za 30 min. hotovou. Vhodná příloha jsou těstoviny nebo knedlík.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Nejprve v hrnci necháme rozehřát máslo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
                2.
                    Jakmile je cibulka do zlatova, přidáme mouku a necháme ji zpěnit.
                3.
                    Poté přidáme koření dle chuti. Já dávám 3 ks bobkového listu, 8 kuliček nového koření, 3 kousky hřebíčku, sůl a pepř a přilijeme hovězí vývar.
                4.
                    Takto necháme cca 10 min. povařit, a nakonec přidáme rajčatový protlak a vaříme cca dalších 10 min.
                5.
                    Dochutíme solí, pepřem a cukrem a v případě potřeby dohustíme omáčku moukou s vodou. A je hotovo.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                98.01 kcal  | 
            
Protein  | 
                3.69 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     7.33 g 
                    2.52 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     6.11 g 
                    3.75 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



