Rajská omáčka s hovězím masem

Rajská omáčka s hovězím masem a kolínky je klasické české jídlo, které spojuje jemnou, sladkokyselou chuť omáčky se šťavnatým hovězím a oblíbenou těstovinovou přílohou. Ideální volba pro rodinný oběd, který potěší svou tradiční chutí i sytostí.

Reklama

Ingredience

Na omáčku

Příloha

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hovězí maso vložíme do hrnce, přidáme cibuli, mrkev, petržel, celer, bobkový list, nové koření, pepř a sůl. Zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené, a vaříme na mírném ohni 1,5–2 hodiny, dokud není maso měkké. Poté maso vyjmeme a vývar přecedíme.
2.
Na másle osmahneme cibuli dozlatova, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji cca 500 ml scezeného vývaru a dobře promícháme, aby nevznikly hrudky. Přidáme rajčatové pyré, cukr, ocet, sůl a pepř. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Na závěr vmícháme smetanu a dochutíme podle potřeby.
3.
Kolínka uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu (al dente). Scedíme a necháme stranou.
4.
Na talíř dáme kolínka, hovězí maso nakrájené na plátky a zalijeme rajskou omáčkou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 29.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
2 hod vaření
2 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 64 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
691.79 kcal
Protein
41.20 g
Sacharidy
z toho cukr
82.27 g
22.43 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.44 g
10.59 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama