Rajská omáčka s hovězím masem

-
- Přidat foto
-
Reklama
Rajská omáčka s hovězím masem a kolínky je klasické české jídlo, které spojuje jemnou, sladkokyselou chuť omáčky se šťavnatým hovězím a oblíbenou těstovinovou přílohou. Ideální volba pro rodinný oběd, který potěší svou tradiční chutí i sytostí.
Reklama
Ingredience
Na omáčku
Příloha
Postup přípravy
1.
Hovězí maso vložíme do hrnce, přidáme cibuli, mrkev, petržel, celer, bobkový list, nové koření, pepř a sůl. Zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené, a vaříme na mírném ohni 1,5–2 hodiny, dokud není maso měkké. Poté maso vyjmeme a vývar přecedíme.
2.
Na másle osmahneme cibuli dozlatova, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji cca 500 ml scezeného vývaru a dobře promícháme, aby nevznikly hrudky. Přidáme rajčatové pyré, cukr, ocet, sůl a pepř. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Na závěr vmícháme smetanu a dochutíme podle potřeby.
3.
Kolínka uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu (al dente). Scedíme a necháme stranou.
4.
Na talíř dáme kolínka, hovězí maso nakrájené na plátky a zalijeme rajskou omáčkou. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 2 hod vaření 2 hod 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 64 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
691.79 kcal |
Protein |
41.20 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
82.27 g
22.43 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
21.44 g
10.59 g
|
Reklama
Reklama