Hovězí s loupanými rajčaty

Dobře připravené hovězí maso se hodí ke každé příloze. Když jej zkombinujeme s jemnou chutí loupaných rajčat a bazalky máte výbornou směs na špagety.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hovězí maso nakrájíme na kostičky, cibuli na proužky. Rozehřejeme sádlo a dáme orestovat cibuli. Přidáme nakrájené hovězí maso, okořeníme solí, pepřem, paprikou a grilovacím kořením, dobře promícháme a podlijeme vodou.
2.
Snížíme teplotu, přikryjeme poklicí a dusíme asi 2 až 3 hodiny. V případě potřeby dolijeme vodu.
3.
Ke konci dušení dolejeme trochu vody a vytvoříme základ na omáčku. Do směsi vmícháme sterilovaná rajčata i se šťávou. Ochutíme cukrem a bazalkou a dobře promícháme.
4.
Vedle v hrnci si rozehřejeme olej a přidáme mouku. Dobře promícháme a necháme zpěnit. Zpěněnou směs vmícháme do masa s rajčaty a zahustíme omáčku.
5.
Uvaříme špagety a můžeme podávat.

Od: Ráďa 78, 23.5.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 3 hod 20 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 53 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, hovězí maso

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
584.28 kcal
Protein
31.98 g
Sacharidy
z toho cukr
25.11 g
11.77 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
39.52 g
14.44 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.