Hovězí maso s mrkví a lahůdkovou cibulí

Dušená mrkev a hovězí maso nebývá oblíbeným pokrmem. Zkuste trochu jinou úpravu a uvidíte, že zachutná vám i dětem. S bramborovou kaší mu nejde odolat.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Hovězí maso nakrájíme na kostičky, lahůdkovou cibuli na kolečka. Mrkev očistíme a nakrájíme na špalíky.
2.
Rozehřejeme 2 lžíce sádla, nasypeme cibuli, přidáme hovězí maso, papriku, sůl, pepř, drcený kmín a promícháme. Krátce orestujeme, podlijeme do 2/3 masa vodou. Přidáme mrkev a dusíme.
3.
Dusíme asi 3 hodiny, průběžně přilíváme vodu, občas promícháme.
4.
Až je maso měkké, scedíme vývar. Rozehřejeme 2 lžíce sádla, přidáme lžíci celozrnné mouky. Zpěníme a zalijeme vývarem. Zahuštěnou omáčku vmícháme zpět do masa a mrkve.
5.
Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.

Od: Iva V, 10.4.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 3 hod 20 min
Počet porcí: 3 porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 38 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, hovězí maso, v pomalém hrnci

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
521.88 kcal
Protein
23.32 g
Sacharidy
z toho cukr
19.75 g
11.22 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
38.85 g
16.76 g

Detailní rozpis podle ingrediencí