Hovězí maso s mrkví a lahůdkovou cibulí

Dušená mrkev a hovězí maso nebývá oblíbeným pokrmem. Zkuste trochu jinou úpravu a uvidíte, že zachutná vám i dětem. S bramborovou kaší mu nejde odolat.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hovězí maso nakrájíme na kostičky, lahůdkovou cibuli na kolečka. Mrkev očistíme a nakrájíme na špalíky.
2.
Rozehřejeme 2 lžíce sádla, nasypeme cibuli, přidáme hovězí maso, papriku, sůl, pepř, drcený kmín a promícháme. Krátce orestujeme, podlijeme do 2/3 masa vodou. Přidáme mrkev a dusíme.
3.
Dusíme asi 3 hodiny, průběžně přilíváme vodu, občas promícháme.
4.
Až je maso měkké, scedíme vývar. Rozehřejeme 2 lžíce sádla, přidáme lžíci celozrnné mouky. Zpěníme a zalijeme vývarem. Zahuštěnou omáčku vmícháme zpět do masa a mrkve.
5.
Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.

Od: Iva V, 10.4.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 3 hod 20 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 37 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, hovězí maso, v pomalém hrnci

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
405.40 kcal
Protein
23.38 g
Sacharidy
z toho cukr
20.24 g
11.22 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.66 g
10.90 g

Detailní rozpis podle ingrediencí