Hovězí pečeně na mrkvi a česneku

Recept vyžaduje dlouhou přípravu, proto je vhodné připravovat jej během noci a s použitím časovače vypnutí. Jako příloha se k masu hodí těstoviny, rýže i brambory.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hovězí maso očistíme z vnější strany od tuku, maso necháváme vcelku. Vezmeme větší pánev, rozehřejeme sádlo. Maso dobře osolíme a opepříme ze všech stran.
2.
Na pánvi maso necháme krátce zatáhnout (zhnědnout), postupně ze všech stran. Dáme do menší zapékací mísy s poklicí.
3.
Na stejnou pánev dáme mrkev nakrájenou na kolečka a česnek nakrájený na plátky. Krátce orestujeme. Výpek i s mrkví a zeleninou přidáme k masu.
4.
Zalijeme cca 1,5 dcl vody (podle velikosti pekáče).
5.
Dáme péct na 150 °C na 3,5 hodiny. Po celou dobu zůstává pečeně pod poklicí. Po 2 hodinách maso otočíme a dopékáme.

Od: Ráďa 78, 19.10.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
3 hod 30 min vaření
4 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 37 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, hovězí maso, pečení, low carb, bezlepkové, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
378.21 kcal
Protein
32.08 g
Sacharidy
z toho cukr
2.94 g
1.47 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
26.48 g
12.52 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama