Hovězí pečeně na mrkvi a česneku

Recept vyžaduje dlouhou přípravu, proto je vhodné připravovat jej během noci a s použitím časovače vypnutí. Jako příloha se k masu hodí těstoviny, rýže i brambory.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Hovězí maso očistíme z vnější strany od tuku, maso necháváme vcelku. Vezmeme větší pánev, rozehřejeme sádlo. Maso dobře osolíme a opepříme ze všech stran.
  2. Na pánvi maso necháme krátce zatáhnout (zhnědnout), postupně ze všech stran. Dáme do menší zapékací mísy s poklicí.
  3. Na stejnou pánev dáme mrkev nakrájenou na kolečka a česnek nakrájený na plátky. Krátce orestujeme. Výpek i s mrkví a zeleninou přidáme k masu.
  4. Zalijeme cca 1,5 dcl vody (podle velikosti pekáče).
  5. Dáme péct na 150 °C na 3,5 hodiny. Po celou dobu zůstává pečeně pod poklicí. Po 2 hodinách maso otočíme a dopékáme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 378.21 kcal | Protein: 32.08 g | Sacharidy: 2.94 g | z toho cukr: 1.47 g | Tuk: 26.48 g | z toho nas. MK: 12.52 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3239-hovezi-pecene-na-mrkvi-a-cesneku