Vepřová krkovička se zeleninou z jednoho pekáčku
Vepřová krkovička z jednoho pekáčku s pečenou zeleninou a rozmarýnem je skvělým jídlem, které se připravuje téměř samo. Šťavnaté maso se pomalu peče spolu s bramborami, mrkví, celerem a cibulkou, které získají bohatou chuť díky bylinkám a výpeku. Tento jednoduchý, ale chuťově výrazný pokrm je ideální pro rodinný oběd nebo večeři, kdy chcete servírovat něco vydatného a lahodného bez složité přípravy.
Reklama
Postup přípravy
1.
Krkovičku osolíme, opepříme, posypeme kmínem a paprikou. Vetřeme do ní prolisovaný česnek a potřeme olivovým olejem. Necháme alespoň 30 minut odležet.
2.
Brambory i mrkev omyjeme, nakrájíme na větší kousky. Celer oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Cibuli rozkrájíme na klínky.
3.
Do pekáčku vložíme zeleninu, osolíme, zakápneme olivovým olejem a přidáme snítky rozmarýnu. Navrch položíme maso a přidáme několik kousků másla.
4.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 90 minut, dokud není maso měkké a zelenina dozlatova opečená. Během pečení podléváme výpekem nebo trochou vody.
5.
Podáváme ihned, můžeme doplnit o čerstvé bylinky nebo dip dle chuti.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
591.94 kcal |
Protein |
44.29 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
30.26 g
6.42 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
31.09 g
8.25 g
|
Reklama
Reklama