Vepřová krkovička se zeleninou z jednoho pekáčku

Vepřová krkovička z jednoho pekáčku s pečenou zeleninou a rozmarýnem je skvělým jídlem, které se připravuje téměř samo. Šťavnaté maso se pomalu peče spolu s bramborami, mrkví, celerem a cibulkou, které získají bohatou chuť díky bylinkám a výpeku. Tento jednoduchý, ale chuťově výrazný pokrm je ideální pro rodinný oběd nebo večeři, kdy chcete servírovat něco vydatného a lahodného bez složité přípravy.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Krkovičku osolíme, opepříme, posypeme kmínem a paprikou. Vetřeme do ní prolisovaný česnek a potřeme olivovým olejem. Necháme alespoň 30 minut odležet.
2.
Brambory i mrkev omyjeme, nakrájíme na větší kousky. Celer oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Cibuli rozkrájíme na klínky.
3.
Do pekáčku vložíme zeleninu, osolíme, zakápneme olivovým olejem a přidáme snítky rozmarýnu. Navrch položíme maso a přidáme několik kousků másla.
4.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 90 minut, dokud není maso měkké a zelenina dozlatova opečená. Během pečení podléváme výpekem nebo trochou vody.
5.
Podáváme ihned, můžeme doplnit o čerstvé bylinky nebo dip dle chuti. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 9.5.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
591.94 kcal
Protein
44.29 g
Sacharidy
z toho cukr
30.26 g
6.42 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
31.09 g
8.25 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama