Vepřová krkovička z jednoho pekáčku s pečenou zeleninou a rozmarýnem je skvělým jídlem, které se připravuje téměř samo. Šťavnaté maso se pomalu peče spolu s bramborami, mrkví, celerem a cibulkou, které získají bohatou chuť díky bylinkám a výpeku. Tento jednoduchý, ale chuťově výrazný pokrm je ideální pro rodinný oběd nebo večeři, kdy chcete servírovat něco vydatného a lahodného bez složité přípravy.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Krkovičku osolíme, opepříme, posypeme kmínem a paprikou. Vetřeme do ní prolisovaný česnek a potřeme olivovým olejem. Necháme alespoň 30 minut odležet.
Brambory i mrkev omyjeme, nakrájíme na větší kousky. Celer oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Cibuli rozkrájíme na klínky.
Do pekáčku vložíme zeleninu, osolíme, zakápneme olivovým olejem a přidáme snítky rozmarýnu. Navrch položíme maso a přidáme několik kousků másla.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 90 minut, dokud není maso měkké a zelenina dozlatova opečená. Během pečení podléváme výpekem nebo trochou vody.
Podáváme ihned, můžeme doplnit o čerstvé bylinky nebo dip dle chuti.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 591.94 kcal |
Protein: 44.29 g |
Sacharidy: 30.26 g |
z toho cukr: 6.42 g |
Tuk: 31.09 g |
z toho nas. MK: 8.25 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4532-veprova-krkovicka-se-zeleninou-z-jednoho-pekacku