Krkovička na víně s bramborovou kaší

Maso na víně je u nás oblíbená úprava jídla. Maso je šťavnaté v omáčce se zeleninou s chutí vína.

Reklama

Ingredience

Bramborová kaše

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Plátky krkovičky, opláchneme, lehce naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a opepříme.
2.
V pánvi si rozehřejeme sádlo a maso na něm opečeme z obou stran do zlatova. Maso vyjmeme do pekáče.
3.
Do zbylého výpeku si dáme nakrájenou cibuli na kousky a nastrouhanou mrkev, celer, petržel. Chvíli restujeme, zalijeme vínem, přidáme rajčata z plechovky, tymián, prohřejeme a dáme do pekáče na maso.
4.
Na další pánvi si orestujeme na kostičky nakrájený špek a taky přidáme k masu.
5.
Maso v pekáči si podlijeme ještě trochou vody a dáme péct do trouby na 180 °C zhruba 1 hodinu.
6.
Připravíme si kaši. Brambory oloupeme, dáme do hrnce osolíme, zalijeme horkou vodou a vaříme do měkka.
7.
Slijeme vodu z brambor, přidáme kousek másla a rozšťoucháme na kaši, po trochách přiléváme horké mléko dokud nám nevznikne kaše. Můžeme osolit podle chuti.
8.
Měkké maso vyjmeme z trouby a můžeme podávat společně s kaší.

Od: Petuler, 12.3.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod 20 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 64 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, vepřové maso, bezlepkové
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,090.00 kcal
Protein
48.57 g
Sacharidy
z toho cukr
118.58 g
17.81 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
36.17 g
12.08 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama