Krkovička na víně s bramborovou kaší

Maso na víně je u nás oblíbená úprava jídla. Maso je šťavnaté v omáčce se zeleninou s chutí vína.

Ingredience (4 x porce)

Bramborová kaše

Postup přípravy

  1. Plátky krkovičky, opláchneme, lehce naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a opepříme.
  2. V pánvi si rozehřejeme sádlo a maso na něm opečeme z obou stran do zlatova. Maso vyjmeme do pekáče.
  3. Do zbylého výpeku si dáme nakrájenou cibuli na kousky a nastrouhanou mrkev, celer, petržel. Chvíli restujeme, zalijeme vínem, přidáme rajčata z plechovky, tymián, prohřejeme a dáme do pekáče na maso.
  4. Na další pánvi si orestujeme na kostičky nakrájený špek a taky přidáme k masu.
  5. Maso v pekáči si podlijeme ještě trochou vody a dáme péct do trouby na 180 °C zhruba 1 hodinu.
  6. Připravíme si kaši. Brambory oloupeme, dáme do hrnce osolíme, zalijeme horkou vodou a vaříme do měkka.
  7. Slijeme vodu z brambor, přidáme kousek másla a rozšťoucháme na kaši, po trochách přiléváme horké mléko dokud nám nevznikne kaše. Můžeme osolit podle chuti.
  8. Měkké maso vyjmeme z trouby a můžeme podávat společně s kaší.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,090.00 kcal | Protein: 48.57 g | Sacharidy: 118.58 g | z toho cukr: 17.81 g | Tuk: 36.17 g | z toho nas. MK: 12.08 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3022-krkovicka-na-vine-s-bramborovou-kasi