Maso na víně je u nás oblíbená úprava jídla. Maso je šťavnaté v omáčce se zeleninou s chutí vína.
Ingredience (4 x porce)
Bramborová kaše
Postup přípravy
Plátky krkovičky, opláchneme, lehce naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a opepříme.
V pánvi si rozehřejeme sádlo a maso na něm opečeme z obou stran do zlatova. Maso vyjmeme do pekáče.
Do zbylého výpeku si dáme nakrájenou cibuli na kousky a nastrouhanou mrkev, celer, petržel. Chvíli restujeme, zalijeme vínem, přidáme rajčata z plechovky, tymián, prohřejeme a dáme do pekáče na maso.
Na další pánvi si orestujeme na kostičky nakrájený špek a taky přidáme k masu.
Maso v pekáči si podlijeme ještě trochou vody a dáme péct do trouby na 180 °C zhruba 1 hodinu.
Připravíme si kaši. Brambory oloupeme, dáme do hrnce osolíme, zalijeme horkou vodou a vaříme do měkka.
Slijeme vodu z brambor, přidáme kousek másla a rozšťoucháme na kaši, po trochách přiléváme horké mléko dokud nám nevznikne kaše. Můžeme osolit podle chuti.
Měkké maso vyjmeme z trouby a můžeme podávat společně s kaší.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,090.00 kcal |
Protein: 48.57 g |
Sacharidy: 118.58 g |
z toho cukr: 17.81 g |
Tuk: 36.17 g |
z toho nas. MK: 12.08 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3022-krkovicka-na-vine-s-bramborovou-kasi