Krkovička v sýrové omáčce se slaninou a dýňovým pyré

Krkovička v sýrové omáčce má velmi jemnou chuť, je doplněná o kari koření a anglickou slaninu. Jako přílohu jsem zvolila pyré z máslové dýně. Recept neobsahuje lepek.

Reklama

Ingredience

Dýňové pyré

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Plátky vepřové krkovičky si osolíme, opepříme, posypeme kari kořením.
2.
Na pánvi si rozehřejeme sádlo a maso zprudka opečeme, aby se nám zatáhlo. Přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a orestujeme. Poté podlijeme trochou vody, přikryjeme poklici a dusíme zhruba 40 minut, aby bylo maso měkké.
3.
Po změknutí masa vlijeme smetanu a přidáme tavené sýry. Vaříme do zhoustnutí.
4.
Máslovou dýni oloupeme, nakrájíme na kostky, osolíme, zalijeme vodou a vaříme zhruba 15-20 minut do změknutí. Vodu slijeme, přidáme máslo a tyčovým mixérem rozšleháme na pyré.
5.
Můžeme podávat krkovičku společně s dýňovým pyré.

Od: Petuler, 28.10.2020

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
55 min vaření
1 hod 5 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 57 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,237.98 kcal
Protein
44.22 g
Sacharidy
z toho cukr
17.45 g
13.91 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
110.38 g
57.45 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama