Krkovička v sýrové omáčce se slaninou a dýňovým pyré
Krkovička v sýrové omáčce má velmi jemnou chuť, je doplněná o kari koření a anglickou slaninu. Jako přílohu jsem zvolila pyré z máslové dýně. Recept neobsahuje lepek.
Ingredience (4 x porce)
Dýňové pyré
Postup přípravy
Plátky vepřové krkovičky si osolíme, opepříme, posypeme kari kořením.
Na pánvi si rozehřejeme sádlo a maso zprudka opečeme, aby se nám zatáhlo. Přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a orestujeme. Poté podlijeme trochou vody, přikryjeme poklici a dusíme zhruba 40 minut, aby bylo maso měkké.
Po změknutí masa vlijeme smetanu a přidáme tavené sýry. Vaříme do zhoustnutí.
Máslovou dýni oloupeme, nakrájíme na kostky, osolíme, zalijeme vodou a vaříme zhruba 15-20 minut do změknutí. Vodu slijeme, přidáme máslo a tyčovým mixérem rozšleháme na pyré.
Můžeme podávat krkovičku společně s dýňovým pyré.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,237.98 kcal |
Protein: 44.22 g |
Sacharidy: 17.45 g |
z toho cukr: 13.91 g |
Tuk: 110.38 g |
z toho nas. MK: 57.45 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2839-krkovicka-v-syrove-omacce-se-slaninou-a-dynovym-pyre