Krkovička v sýrové omáčce se slaninou a dýňovým pyré

Krkovička v sýrové omáčce má velmi jemnou chuť, je doplněná o kari koření a anglickou slaninu. Jako přílohu jsem zvolila pyré z máslové dýně. Recept neobsahuje lepek.

Ingredience (4 x porce)

Dýňové pyré

Postup přípravy

  1. Plátky vepřové krkovičky si osolíme, opepříme, posypeme kari kořením.
  2. Na pánvi si rozehřejeme sádlo a maso zprudka opečeme, aby se nám zatáhlo. Přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a orestujeme. Poté podlijeme trochou vody, přikryjeme poklici a dusíme zhruba 40 minut, aby bylo maso měkké.
  3. Po změknutí masa vlijeme smetanu a přidáme tavené sýry. Vaříme do zhoustnutí.
  4. Máslovou dýni oloupeme, nakrájíme na kostky, osolíme, zalijeme vodou a vaříme zhruba 15-20 minut do změknutí. Vodu slijeme, přidáme máslo a tyčovým mixérem rozšleháme na pyré.
  5. Můžeme podávat krkovičku společně s dýňovým pyré.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,237.98 kcal | Protein: 44.22 g | Sacharidy: 17.45 g | z toho cukr: 13.91 g | Tuk: 110.38 g | z toho nas. MK: 57.45 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2839-krkovicka-v-syrove-omacce-se-slaninou-a-dynovym-pyre