Krkovička ve smetanové omáčce se zeleným pepřem

Krkovička v jemné smetanové omáčce doplněná o zelený pepř, je snadná na přípravu a přitom skvěle chutná. Jako přílohu můžete zvolit jakékoliv brambory, hranolky nebo zkusit třeba dýňové pyré.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Plátky krkovičky osolíme, opepříme, přidáme koření na steak a necháme chvíli odležet.
2.
V pánvi si rozehřejeme sádlo a plátky masa na něm zprudka opečeme. Až máme obě strany do zlatova tak podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a necháme dusit zhruba 40 minut.
3.
Až máme maso měkké, přilijeme do pánve smetanu a přidáme zelený pepř. Vaříme do zhoustnutí.
4.
Můžeme podávat s jakoukoliv přílohou a zeleninou. U nás jsme podávali s dýňovým pyré.

Od: Petuler, 3.11.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
50 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 43 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, vepřové maso, low carb, bezlepkové

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
469.41 kcal
Protein
31.59 g
Sacharidy
z toho cukr
3.50 g
2.29 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
37.09 g
16.84 g

Detailní rozpis podle ingrediencí