Krkovička v jemné smetanové omáčce doplněná o zelený pepř, je snadná na přípravu a přitom skvěle chutná. Jako přílohu můžete zvolit jakékoliv brambory, hranolky nebo zkusit třeba dýňové pyré.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Plátky krkovičky osolíme, opepříme, přidáme koření na steak a necháme chvíli odležet.
V pánvi si rozehřejeme sádlo a plátky masa na něm zprudka opečeme. Až máme obě strany do zlatova tak podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a necháme dusit zhruba 40 minut.
Až máme maso měkké, přilijeme do pánve smetanu a přidáme zelený pepř. Vaříme do zhoustnutí.
Můžeme podávat s jakoukoliv přílohou a zeleninou. U nás jsme podávali s dýňovým pyré.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 469.41 kcal |
Protein: 31.58 g |
Sacharidy: 3.49 g |
z toho cukr: 2.29 g |
Tuk: 37.09 g |
z toho nas. MK: 16.84 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2848-krkovicka-ve-smetanove-omacce-se-zelenym-peprem