Krkovička ve smetanové omáčce se zeleným pepřem

Krkovička v jemné smetanové omáčce doplněná o zelený pepř, je snadná na přípravu a přitom skvěle chutná. Jako přílohu můžete zvolit jakékoliv brambory, hranolky nebo zkusit třeba dýňové pyré.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Plátky krkovičky osolíme, opepříme, přidáme koření na steak a necháme chvíli odležet.
  2. V pánvi si rozehřejeme sádlo a plátky masa na něm zprudka opečeme. Až máme obě strany do zlatova tak podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a necháme dusit zhruba 40 minut.
  3. Až máme maso měkké, přilijeme do pánve smetanu a přidáme zelený pepř. Vaříme do zhoustnutí.
  4. Můžeme podávat s jakoukoliv přílohou a zeleninou. U nás jsme podávali s dýňovým pyré.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 469.41 kcal | Protein: 31.59 g | Sacharidy: 3.50 g | z toho cukr: 2.29 g | Tuk: 37.09 g | z toho nas. MK: 16.84 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2848-krkovicka-ve-smetanove-omacce-se-zelenym-peprem