Vepřové plátky na česneku a slanině

Na vepřové plátky můžete použít vepřovou kýtu nebo vepřovou pečeni. Obojí je spíše sušší maso, které si dobře rozumí se slaninou. Nebojte se přidat hodně česneku. Zato se solí spíše opatrně, anglická slanina už sůl obsahuje.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Maso opláchneme a nakrájíme na plátky. Lehce osolíme a opepříme. Z obou stran potřeme prolisovaným česnekem. Necháme chvíli v pokojové teplotě.
2.
Do pekáče dáme sádlo a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
3.
Polovinu slaniny dáme na cibuli. Položíme plátky masa a překryjeme druhou polovinou slaniny.
4.
Podlijeme 150 ml vody. Pečeme pod poklicí na 140 °C asi 2 hodiny. Po celou dobu neotáčíme a nepodléváme.
5.
Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

Od: Iva V, 25.4.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
2 hod vaření
2 hod 20 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 34 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
519.77 kcal
Protein
29.71 g
Sacharidy
z toho cukr
6.40 g
2.58 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
41.27 g
14.02 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama