Vepřové plátky na zelenině a jarní cibulce

Vepřová pečeně bývá sušší, proto se pro ni dobře hodí pomalé dušení. Pokud přidáte jarní cibulku a kořenovou zeleninu často nepotřebujete další přílohu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřovou pečeni nakrájíme na tenké plátky. Dobře okořeníme (část koření zůstane) a necháme chvíli v pokojové teplotě.
2.
Kořenovou zeleninu nakrájíme na hrubé hranolky. Lahůdkovou cibuli nakrájíme i s natí na drobné kousky.
3.
Do hrnce se širokým dnem dáme sádlo, přidáme cibuli a zeleninové hranolky. Restujeme se zbývajícím kořením. Přidáme plátky vepřového masa, orestujeme z jedné strany. Otočíme, podlijeme vodou do 2/3 a dáme dusit.
4.
Dusíme na mírnou teplotu asi 1,5 až 2 hodiny. Podáváme s rýží, bulgurem, pohankou nebo bez přílohy.

Od: Iva V, 14.6.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
2 hod vaření
2 hod 10 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 32 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
421.09 kcal
Protein
24.76 g
Sacharidy
z toho cukr
11.50 g
6.42 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
29.98 g
10.44 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama